ARCHITECTURAL DESIGN COMPETITION

FOR PASSIVE HOUSE IN BULGARIA

Ласзло Сзекер

Ласзло СзекерОт получаването на магистърска степен по Архитектура от Техническия Университет в Будапеща през 1982 до днес, г-н Сзекер е получил високо признание за работата си в развитието на устойчивата архитектура на офис, жилищни и промишлени сгради. Той е един от най-известните архитекти в Унгария, и е ръководител на работната програма "Архитектура за устойчиво бъдеще" за Международния съюз на архитектите (UIA) в Централна и Източна Европа (област II). Г-н Сзекер е един от основателите на Унгарския съвет за устойчиво развитие и също така е основател и вице-президент на Унгарската асоциация на Строителите на Пасивни Къщи (PAOSZ).
www.greenpressblog.com

Дарен О’ Горман

Дарен О’ ГорманДарен О’ Горман е главен директор на Target Zero Group и съучредител на Института за обучение по Стандарта за Пасивни Къщи в Дъблин, Ирландия. Дарен има над 10 години опит в проектирането, консултирането и управлението на строителството. Target Zero Group предлага курсове за „ Сертифициран дизайнер на Пасивни Къщи” в Европа и Северна Америка. До днешна дата той е бил ръководител на повече от 20 различни строителни обекти на стойност от 250,000 евро до 5 милиона евро. Също така той е ръководил и сертифицирал над 50 жилищни, търговски, стопански обекти и обекти на здравеопазването и образованието. Занимавал се е и с управление на планирането на над 800 приложения за планиране ( включително и проектиране на около 400 частни еднофамилни къщи.) В момента завършва магистърска дисертация на тема „ Преустройство на съществуващи сгради за образование по Стандарта на Пасивните сгради”. Член е на организацията на Инженерите в Ирландия и на Професионалния строителен институт. Дарен О’ Горман е сертифициран курс разпространител, лектор и е оторизиран да провежда изпити от Института за Пасивни къщи (Passivhaus Institut) Дармщадт, Германия.
www.institutepht.com

Кристен Симонс

Кристен СимонсКристен Симонс е архитект от Бостън, САЩ и е един от основателите на Пасивна Къща Нова Англия. От завършването си на магистратура по архитектура към Университерта във Флорида, Кристен Симонс фокусира своята работа върху жилищните сгради и инстуционните проекти, които включват адаптивна повторна употреба, историческо запазване и устойчив архитектурен дизайн. В момента тя е собственик на свое архитектурно студио. Избраните проекти на Кристен Симонс включват енергийно ефективната реконструкция на Catbird House ( ще бъде завършена през 2012 година), Реконструкцията и преустройството на църквата Тринити в Бостън ( по това време тя е работила за Бостънската фирма Goody Clancy (2002-2006)) Кристен Симонс също така е консултант към ICF, където ръководи пилотна програма за енергийно ефективни проекти за мултифамилни сгради в щата Масачусетс. Тя е член на Американския Архитектурен Институт и притежава LEED сертификат. Преминала е обучение в Института за Пасивни къщи в Америка.

www.kristensimmonsarchitects.com
www.icfi.com

Андерс Сонничсен

Андерс СонничсенАндерс Сонничсен е архитект и дизайнер на пасивни сгради от Копенхаген, Дания.
Преминал е обучение в английския институт Барлет и от 1999 година е дипломиран архитект в Дания. Той специализира в областта на дизайна на пасивните сгради, безопасността на сградите, енергийния дизайн и 3D моделиране. Андерс е работил за фирмите Condes в Лондон, Англия, Kant arkitekter , Pouls Krebs arkitekt и Bjerg Arkitektur в Копенхаген, Дания.
В момента е архитект и ръководител в собственото си архитектурно студио Lavenergiarkitekterne в Копенхаген, Дания. Работил е по проекта за павилион по случай 200 години от рождението на писателя Ханс Кристиян Андерсен през 2005 година и първата жилищна сграда в Копенхаген, която е неутрална към емисиите на въглеродния двуокис през 2008 година. От 2010 година Андерс е участвал в множество архитектурни конкурси и икономически калкулации, свързани с пасивните сгради. Андерс Сонничсен е сертифициран лектор към Института за Пасивни къщи (Passivhaus Institut) Дармщат, Германия.
www.lavenergiarkitekterne.dk

Сайо Окада

Сайо Окада

Сайо Окада, LEED AP BD+C - Дизайнер , практикуващ в Бостън, САЩ. Преминала е обучение в Института за Пасивни къщи в Америка. Помощник съветник на дипломни проекти в Уентуърт технологичен институт в Бостън, САЩ . Член е на Пасивна Къща, Нова Англия. Сайо Окада участва в проектирането на устойчиви проекти в Масачусетс, САЩ и Япония. В момента тя работи върху проект за жилищна сграда в Япония, която ще бъде сертифицирана пасивна сграда. Очаква се тя да бъде завършена през 2013.

Aрх. Гергана Барабонкова

Aрх. Гергана БарабонковаУчредител на "Energy + International".
Сертифициран курс разпространител и лектор от Института за Пасивни къщи (Passivhaus Institut) Дармщадт, Германия. Преминала е обучение в Института за Пасивни къщи в Америка. Притежава LEED сертификат и е преподавател в Бостънския архитектурен колеж.
http://eplusinternational.com/

Светлин Добревски

Светлин ДобревскиСъучредител и управител на "Пасивна Къща България". Сертифициран лектор от Института за Пасивни къщи (Passivhaus Institut), еколог, финансист и строител с дългогодишен опит, строителен професионалист в областта на нискоенергийното и пасивното строителство.
passivehousebg.com

Катя Христова

Катя ХристоваКатя Христова е дизайнер и специалист по устойчива архитектура и работи в района на Бостън. Тя е учила в Института по Архитектура, Строителство и Геодезия в град София и по-късно е завършила професионалното си архитектурно образование в Технологичния Институт в Илинойс, САЩ. Тя работи активно с Американскъя Съвет за Зелено Строителство (US Green Building Council) и притежава LEED BD+C сертификат. Нейната работа е насочена към архитектурата за здравеопазването и устойчивата архитектурна среда. Катя Христова е победител в международния архитектурен конкурс за дизайн на временни жилища след бедствие „Какво ще стане с Ню Йорк"
www.whatifnyc.net/detailsUpdate.aspx?r=160&homeTab=0